Historia
Historien om SWTK består av två klubbars historia. År 2015 läggs Väsby Tennisklubb ned och går samman med Stora Wäsby Tennisklubb. 

Kort om Väsby Tennisklubb
Tennisklubben grundandes 1947 av Lennart Grahn och hade som mest sju utebanor, varav fem vid tågstationen och två vid Campushallen. 

Väsby TK:s bildande gjorde tennisen tillgänglig för alla i kommunen. Bredd och tillgänglighet var ledorden, men stod inte i vägen för ett framgångsrikt tävlingsspel. Bland de mest framgångsrika spelarna märks Ulf Stenlund (med 1 ATP seger och åttondelsfinal i Franska Öppna), Björn Schröder och Stig von Bahr (med ett 15 SM tecken). Klubben spelade även Europafinal under en följd av år på 90-talet.

VTK var även en uppskattad tävlingsarrangör med Väsbyspelen och Kalle Anka-finaler.Klubben hade under hela 37 år (1977-2014) samma ordförande, Yngve Floberg. VTK lades ner 2015 för att gå samman med SWTK.    

SWTK:s historia

1984
Stora Wäsby Tennisklubb (SWTK) bildades 1 februari 1984. Namnet kommer av att klubben bildades av några entusiaster som spelade i ett tennistält på Stora Wäsby Gård. Invigningen av klubben skedde med pompa och ståt - celebriteter som Lennart Bergelin (tränare för Björn Borg under många år), och tennischampion Ulf Schmidt var där. Tennisskolan startade redan det första året - hösten 1984.

1985
Snart föddes tanken på en riktig hall. Den stora tennisentusiasmen hos Christina och Carl de Geer på Stora Wäsby och en drivkraftig klubb, som vågade ta på sig ansvaret att driva tennisverksamheten, medförde att en hall planerades.Hösten

1988
Hallen invigs och nu växer verksamheten snabbt, särskilt tennisskolan.

1994
Gruppspelen blir allt fler och populärare och lagom till 10-årsjubiléet startade bl.a. en mixedgrupp där herrar och damer i alla åldrar spelar med och mot varandra i varierande parkonstellationer. Ytterligare ett tecken på att SWTK är en social klubb! Snart kom också veterantennisen till..

1999
Nu finns SWTK även på nätet och snart övergår styrelsen från handskrivna protokoll som entusiasterna (Åke/Marianne) kör runt med och lägger i brevlådan, till prydliga Word-dokument som e-mailas till styrelsemedlemmarna!

2001
Styrelsen undersöker möjligheten att erbjuda bokning via internet. Tennisskolan har numera över 100 elever.

2003
Seriespelet blir snabbt populärt och under 2003 växer det till 23 spelare i 4 grupper på herrsidan. På hösten får även en grupp damer upp intresset och en damserie drar igång med 16 damer i 3 grupper.Under sommaren hålls för första gången ett mycket uppskattat juniorläger i Mariehamn på Åland.

2004
Klubben fyller 20 år vilket firas med en stor fest i hallen. Åke och Marianne får då även stockholms tennisförbunds silver och guld plakett för förtjänstfullt arbete för tennisen under 20 år.

2006
Klubben inleder ett samarbete med Friskis & Svettis och kan nu även erbjuda två nyrenoverade utomhusbanor vid Campushallen.

2015
Väsby Tennisklubb går samman med Stora Wäsby Tennisklubb. Det finns nu bara en tennisklubb i Upplands Väsby kommun. 

2020
Toppmoderna RQT-hallen invigs 7 september och SWTK inleder ett nära samarbete med RQT.