Johan Landsberg
Tennis Director,
Tennis- & padeltränare

Bakgrund:
Johan är född och uppvuxen i Ellagård, Täby. Som sexåring började han spela tennis mot garageväggen och sedan den dagen var hans liv vigt åt tennisen. Som junior gick Johan till singelfinal i SM som 16- och 18-åring och en vinst i JSM dubbel för 16-åringar med Julius Demburg. Efter en karriär som tennisjunior i Sverige flyttade Johan till USA där han studerade och spelade tennis på University of Mississippi. Studier och tennis i USA resulterade i att Johan graduerade med en BBA 1997. Johan var under sin tid i USA rankad bland de 5 bästa spelarna i både singel och dubbel på den ansedda NCAA-rankingen.

Mellan åren 1997 och 2006 var Johan aktiv på ATP-touren där han spelade i snitt 30 tävlingar om året. Till Johans meritlista kan läggas två ATP-segrar, dubbel i Marseille år 2000 med Simon Aspelin och dubbel i Bucharest år 2001. De mest namnkunniga spelarna Johan slagit är Roger Federer och Novak Djokovic och till detta kan läggas 22 spelade Grand Slam-turneringar där bästa resultatet är en kvartsfinal i mixed med Åsa Svensson.

Johan och Simon kvalificerade sig år 2000 för ATP-slutspel och var obesegrade i gruppspelet, men förlorade i semifinalen mot vinnarna i tre tuffa set. Johan var som bäst rankad 48 i världen i dubbel.

Arbetsuppgifter RQT:
Tennis Director, huvudansvarig för RQT Stora Wäsby Tennis Academy, samt övrig tennisverksamhet. Tränare padel.

Ledarbakgrund:
År 2006 blev Johan tennistränare och har bland annat tränat Joachim "Pim Pim" Johansson, Simon Aspelin och Paul Hanley som alla haft mycket framgångsrika karriärer på ATP-touren.

Mellan åren 2013 och 2020 var Johan delägare och Tennis Director på Tennis Inc Academy i Beirut, Libanon. På denna akademi utbildade Johan tränare och var ansvarig för de olika utbildningsprogrammen med allt från barn till vuxna utövare.

Allmänt:
Älskar tennis och har vigt sitt liv åt sporten. När Johan inte jobbar på RQT kan du höra honom kommentera tennis för Eurosport Sverige.

Johan är gift och har tillsammans med sin fru en dotter på ett år. Stort intresse av idrott i allmänhet och tennis då i synnerhet.

Johans passion för tennis och utveckling är något som smittar av sig på oss andra i anläggningen. Johan är en av flera viktiga ambassadörer för svensk tennis.

Varför gillar jag RQT:
Att få möjligheten att arbeta på denna fantastiska anläggning tillsammans med Julius är ett drömjobb som jag inte tvekade över att tacka ja till när jag fick erbjudandet. Att arbeta på RQT och dess anläggning med tydliga visioner är något som för en tennisälskare är svårslaget. Jag känner mig enormt laddad inför att få vara en del av RQT och att kunna bidra med kunskaper som jag samlat på mig genom åren både som spelare och ledare.

Profil elever:
Jag spelar gärna med alla som vill utveckla sin tennis och lära sig grunderna i spelet. Det oavsett om du spelat länge eller just startat ditt spel i tennis eller padel.

Prisbild: 1100:-
Kontaktuppgifter:
johan@rqtstorawasby.se
Tel: 070 417 52 63

Tillbaka