TENNISNYHET! RQT ERBJUDER UNIK SATSNING!

På bara 3,5 år har RQT etablerat sig som en ledande tennisakademi för spelare 9-12 år. Det har vi gjort genom att ta fram en metodik som bland annat inkluderar tränare i världsklass (tennis & fys), mentorer som Robin Söderling och Thomas Enqvist samt benchmarking från besök på akademiker som Piatti tennis center och Mouratoglou tennis center.

Juniorer i världsklass
Idag har vi spelare som till exempel Mila Berta 10 år som räknas som en av de mest lovande spelarna i världen under 12 år, samt Linnea Larsson 8 år bäst i Sverige. Utöver det har vi haft Sverigeettor både på kill- och tjejsidan för 14-åringar i Christian Görgin och Nicole Saidizand.


Nästa steg i vår satsning!

Från och med i höst kommer vi erbjuda 8 unika platser att träna vardagar 15.00-17.00 samt 8 unika platser vardagar 16.00-18.00. Varje dag kommer att innehålla 1 ½ timme tennis och 1 timme fys. Du kan välja att delta 1-5 ggr i veckan (t. ex som ett komplement till din klubbträning), men vi kommer att prioritera spelare som väljer att lägga alla dagar på RQT. Grupperna är nivåanpassade och inte bundna till någon specifik ålder.


Huvudansvarig och huvudtränare för denna unika satsning kommer att vara Julius Demburg. Utöver Julius kommer våra framgångsrika tränare Daniel Berta, Micael Schjölin och mentor Thomas Enqvist vara väldigt involverade. All träning kommer att följa vår framgångsrika metodik som bygger på teknik, taktik, fys och det mentala.

Varför gör vi detta? RQT helt rätt i tiden!

I studier av Centrum för idrottsforskning (CIF) konstaterar utländska experter att den nuvarande svenska modellen inte kommer att hålla för framtida sportsliga framgångar*. Rapporten sammanfattar att: Stor bredd är ingen förutsättning för en framgångsrik elit. Tvärtom visar studier att vad som istället gör att duktiga ungdomar blir stjärnor beror oftast på att det i talangers avgörande år finns kompetenta tränare, bra träningsmöjligheter, ekonomiska möjligheter att satsa på sporten i en verksamhet byggd på forskning och kunskap.


Ovanstående beskrivna miljö rimmar väldigt väl med verksamheten på RQT Academy Program och vår målsättning att senast 2030 få fram spelare som deltar i kval i Grand Slam-tävlingar. Vi vet att det är viktigt i redan tidig ålder sätta grunderna gällande teknik taktik, fysik och den mentala. Därför jobbar vi grundligt med dessa biter tidigt och har tränare i världsklass inom dessa områden. Vi har på bara några år lyckats skapa en miljö där förutsättningar finns för varje spelare att nå framgång och utvecklas till sin fulla potential. Nu tar vi nästa steg!

Citat Thomas Enqvist, Mentor RQT
“Visionen med RQT är att ge spelare de bästa förutsättningarna att nå sin potential, och mer specifikt nå topp 100. Det kräver enormt arbete på alla plan. Och även om det i slutändan ligger på den enskilda spelaren att insatsen matchar målbilden, så måste allt runt omkring spelaren göra det möjligt. Det kräver idag en verksamhet där spelare från tidig ålder och framåt får all den hjälp de behöver inom flera olika områden. Där skulle jag säga att RQT ligger i framkant. Inte bara i Sverige utan även internationellt".


Vill du ha en unik plats i denna satsning? Hör av dig redan idag till
julus.demburg@rqtstorawasby.se eller 070 191 9528

Läs mer om priser här >>

* “Utländska ögon avslöjar svensk myt”. Dagens Nyheter 21 april, 2024.