Succévecka i Göteborg för SWTK och RQT!

Under höstlovet tävlade flera spelare från Stora Wäsby Tennisklubb och RQT i Göteborg. Vilken succé det blev! SWTK & RQT satte rekord i antal vinster och placeringar på pallen. 

Totalt spelade våra spelare 112 matcher. Det blev sex klassegrar, tre andraplatser och fyra tredjeplatser. Mycket imponerande siffror!

Vi kan stolt säga att redan efter tre år sedan vi startade är SWTK och RQT bland de absolut bästa verksamheterna för spelare under 12 år gällande träning och tävlingsmiljö. Vilket resultaten i Göteborg understryker. Under dessa år har vi byggt upp en verksamhet och miljö där alla ska kunna nå sin fulla potential. Det gäller oavsett ambitionsnivå och spelnivå. Det gäller även utvecklingen utanför banan där vi också  kommit en bra bit på vägen!

Stora Wäsby Tennisklubb har just nu över 20 spelare igång i tävlingar. Under höstlovet hade vi nästan 40 spelare från RQT och SWTK tävlande i olika sammanhang för klubben.

Resultat: Resultat från GLTK Höstcup 28/4/11:

4 guld, 1 silver & 4 brons.

Michelle Lindström 1:a FS12B, 3:a FS14B

Mila Berta 3:a FS12A

John Zester 1:a PS14C

Nicole Saidizand 1:a FS12A

Philip Nilsson 2:a PS14C

Sofie Roos 3:a FS14C

Melissa Nilsson 1:a FS10B

Henrik Zester 3:a H35

GLTK Halloween Cup 4-6/11

Michelle Lindström 2:a FS12A

Melissa Nilsson 1:a  FS10

Maximus Demburg 1:a PS12

Olivia Söderling: 3:a FS11

Julius Demburg tankar om verksamheten, höstlovet och framtiden

"Att vi nu verkligen visar operativt att vi förändrar sättet att arbeta med spelare mellan 3-12 år är så tydligt detta höstlov och har varit under hela 2022.

Vi har från starten hösten 2020 på RQT varit tydliga med vår Vision-Mission och värdegrunderna vi har på RQT, och även Stora Wäsby Tennisklubb som vi har förmånen att driva.

‍Under 2022 har vi jobbat ännu hårdare med både träning, men också med vår organisation på RQT. Vi är inte helt i mål ännu, men Jens Nilsson som jobbat hos oss från augusti 2022, har verkligen bidragit till att den viktiga basverksamheten för att på sikt skapa spelare i världsklass har nu tagit rejäl fart. Siffrorna från den här veckan visar om något på det.

‍Att vi har en tjej 8 år gammal som kan matcha en tjej som är top 10 i Sverige i en tuff semifinal i FS 12 är en sak. Men också att vi har spelare som för ett år sedan inte tävlade som nu får lyfta pokaler och känna känslan av att lyckas är minst lika viktig.

‍Dessutom har vi spenderat mycket tid utanför bana med att lära oss hur man förbereder sig gällande kost, sömn, återhämtning, matchförberedelser. Mellan tävlingarna hann vi med ett kul och roligt besök på Liseberg som även det är viktigt att hinna med.

‍Det här höstlovet har spenderats så det ska göras, enligt mig om vi ska få fram spelare på längre sikt. På loven ska tränarna som jobbar med spelarna vara ute på tävlingar och verkligen se spelarna i matchsituationer. 112 Matcher på 9 dagar är ju helt fantastiskt. Nu är det dags att åka hemåt i våra minibussar tillsammans med ett gäng nöjda och trötta juniorer!”, kommenterar verksamhetsansvarig Julius Demburg