Se Nordens elitspelare i tennis göra upp i TP/Gardell Open 5-6 feb

Vi är stolta att få arrangera TP/Gardell Open tillsammans med Tennisportalen som likt oss på RQT står för ett nytänk inom svensk tennis. 5-6 februari kommer Nordens elitspelare i tennis att samlas på RQT för två fullspäckade dagar med matcher.

Nedan finns en spännande intervju med Tennisportalen.

Berätta kort om Tennisportalen?

Tennisportalen är en nyhetssajt som bevakar tennis och framförallt svensk tennis. Vi vill ge svenska tennisspelare möjlighet att höras, synas och ge fansen en inblick i sporten. Vi anser att sporten inte får det mediala utrymme den förtjänar i landet och vi försöker med våra medel försöka fylla det enorma tomrum som finns. 

Berätta om TP Gardell Open, hur kom ni på idén?

Den första TP-Open tävlingen arrangerades den 25:e december 2019 på SALK med 16 elitspelare som gjorde upp om titeln. Det hela var mest en kul grej och en chans för oss att testa på något helt nytt. 

Sedan kom Coronan och alla nationella samt internationella tävlingar i mars 2020 ställdes in. Allt stod still. Elitspelarna i landet hade en oviss tid framför sig med en massa träning framöver och ingen aning om när allt skulle dra igång igen. Vi tänkte då att det vore kul med en tävling inför stängd publik under högst kontrollerade former. Givetvis med stream på alla banor. Just den tävlingen spelades i Järfälla i mars och vi lyckades få dit SVT som gjorde två inslag om tävlingen på två dagar i Sportnytt. Vi fick massiv kritik av internationella följare som menade på att vi minst sagt var dumma i huvudet som arrangerade en tennistävling mitt under rådande pandemi men bara någon månad senare dök det upp alla möjliga tävlingar världen över med liknande koncept som oss.

Tiden gick. Sommaren kom.  Swedish Open i Båstad ställdes in. Tråkigt tyckte vi. Självklart hade man kunnat att arrangera en tävling i Båstad under kontrollerade former likt andra WTA och ATP-tävlingar gjorde under tiden. Återigen gick spelare i Norden miste om en tävling på klassisk svensk mark under sommaren i Båstad. Varför inte göra en egen variant av det? Idén var galen, vi hade egentligen ingen större koll men viljan och passionen fanns där.

Vi hade våra utmaningar men lyckades arrangera två tävlingar i Båstad i somras med bland annat Clara Tauson, Holger Rune, Viktor Durasovic och Jacqueline Cabaj Awad som slutsegrare. 

Under den första tävlingen av de två i Båstad kom finansmannen Christer Gardell förbi och han verkade gillade vad han såg eftersom han på ren feeling gick in med 100 000 SEK till vinnarna av tävlingen. Detta var under gruppspelet och blev såklart en enorm sporre för spelarna att göra bra ifrån sig. 

Vi har bibehållit kontakten sedan dess och är fantastiskt glada över att Christer Gardell valt att gå in som titel sponsor till vår kommande tävling i RQT!

Varför har ni valt att arrangera er tävling hos oss på RQT?

Vi har tagit del av ert material på sociala medier sedan er nyrenovering av hallen och alltid tänkt att det skulle passa oss ypperligt att arrangera en tävling hos er då ni står för ett nytänk inom Svensk Tennis. Ni syns, hörs och vågar hela tiden testa nya grejer och visar upp en enorm passion för sporten. Det är lite vad vi också förespråkar på Tennisportalen. Vi ser fram emot att göra det här till ett fantastiskt coolt event tillsammans med er! 

Vilka spelare har ni bjudit in?

Vi har gått efter ranking och bjudit in Nordens högst rankade tennisspelare. Några är ute och far i Australien och i andra delar av världen men vi känner oss säkra på att mönstra ett mycket slag kraftigt och starkt startfält den 5-6 februari! 

Var kan man som tittare förvänta sig?

Som tittare kan man förvänta sig en tävling som är allt annat än trött utan här är det fart och fläkt som gäller. Vi spelar i ett modernt och fartfyllt format, Fast-4, där varje set spelas först till fyra gem. No-ad vid 40-40, tiebreak vid 3-3 i gem. På så sätt orkar fansen vara påkopplade från början till start än vad som annars är fallet under en vanlig tresetare. Fansen kommer också kunna ta del av intervjuer med spelarna under sidbytena med oss kommentatorer. Ett sätt för folket där hemma att komma ännu närmare spelarna och vad de känner mitt under brinnande match. 

Vi lägger väldigt mycket krut på TV-produktionen för att maxa upplevelsen för alla som tar del av TP/Gardell Open!

Var kan man följa matcherna och resultat?

Matcherna kan man följa på Tennisportalens Youtubekanal samt på Discovery + (Tidigare D play) samtliga digitala plattformar i Norden. Löpande resultat uppdatering kan man också ta del av på Tennisportalen.se 

Läs även intervjun med vår verksamhetsansvarige Julius:

Det är första tävlingen som arrangeras på RQT, hur känns det att få vara med och supporta svensk tennis?

För oss känns det fantastiskt kul att vi får vara med och stötta Tennisportalen i sitt arbete med att supporta Svensk Tennis. Vi hade redan första veckan vi hade öppet Svenska DC-laget här för träning. Elias Ymer har varit här och tränat och många fler av duktiga svenska spelare under hösten. Att vi nu redan i början av 2021 kan anordna en tävling av hög kvalitet trots dessa stökiga tider känns inspirerande. Känns som att det är ännu viktigare nu att försöka ordna små events så vi får lite tävlingsnerv i spelarnas vardag.

Vi ska se till så att tävlingen kan anordnas på ett säkert och bra sätt både för spelare och funktionärer. Tyvärr får vi inte möjligheten att ha publik men vi hoppas att många tar chansen att följa tävlingen genom livestream.

Har ni några planer på att arrangera flertävlingar?

Vi har självklart ambitionen att anordna tävlingar för alla olika kategorier av spelare i framtiden. Dels så har vi vår egna interna tävling i form av RQT Challenge som är ett form av gruppspel som är igång. Bara vi får ordning på smittspridningen så kommer vi att annonsera ut olika former av tävlingar framöver.

 

Att ha bra spelare i anläggningen är något vi strävar efter varje dag. Därför kändes det helt naturligt att säkerställa banor till Tennisportalen för nästkommande tävling. Vi hoppas på fler events ihop framöver. 

Vill du läsa mer om vårt samarbete med Tennisportalen kan du läsa en intervju med vår verksamhetsansvarige Julius på Tennisportalens hemsida.