RQT Academy Program startar samarbete med T.E.A.M - Thomas Enqvist.

RQT Academy Program (RAP) har på bara 1.5år utvecklats till en ledande aktör inom svensk tennis. Idag tas nästa steg i utvecklingen i samband med lanseringen av samarbetet med Thomas Enqvist Active Mentoring - T.E.A.M.

"Efter att jag nyfiket följt RAP´s arbete från start och sett vad programmet har åstadkommit på väldigt kort tid känns det fantastiskt roligt att involvera mig med mitt mentorprogram. Tillsammans med det framgångsrika teamet bakom RAP ser jag fram emot att med
mitt mentorprogram fortsätta utveckla träningsmiljö och förutsättningar för att få spelarna att nå sin fulla potential", säger Thomas Enqvist.

T.E.A.M grundades 2018 och bygger på Thomas egen erfarenhet av tennis i världstoppen. Programmet jobbar idag med spelare som Emil Ruusuvuori (rankad topp 50 på ATP) och har tidigare hjälpt världsstjärnan Stefanos Tsitsipas. Thomas erfarenhet som både spelare, tränare och mentor kommer ge RAP ovärderlig kompetens när akademin fortsätter resan mot att med kontinuitet ta fram topp 100 spelare i världen. Thomas kommer dessutom ta en aktiv roll i formandet av RQTs övriga verksamhet och jobba med utveckling av såväl spelare, tränare och organisation.

"Att Thomas, som en av Sveriges främsta tennisspelare genom tiderna, valt att via sitt mentorprogram bli en del av RQT Academy Program är en bekräftelse på att vi på kort tid skapat något unikt. Vi kommer nu med hjälp av Thomas kunskap och erfarenhet kunna ligga i framkant kring vad som krävs för att skapa rätt träningsmiljö för blivande världsstjärnor och det ger oss de rätta förutsättningarna för att ta nästa steg i vår satsning mot att skapa ett arbetssätt som på sikt ska ta svensk tennis tillbaka till världstoppen.&quot", säger Julius Demburg, Verksamhetsansvarig RQT.

Samarbetet startar omgående och hela RQT önskar T.E.A.M och Thomas Enqvist varmt välkommen!