Julius Demburg om tre år med RQT

Nedan text kommer från Baslinjen.com

Julius Demburg är VD/verksamhetsansvarig på RQT som startade för cirka tre år sedan. I den här intervjun pratar vi med Julius om hur de här tre åren har varit.

I intervjun berättar Julius att han tycker att RQT varje år har tagit steg framåt och under åren sedan uppstarten finjusterat bitar i verksamheten och programmen under resans gång.

RQT gick tidigt efter öppnandet ut med att man ville satsa hårt på yngre juniorer och skapa ett program med fokus på yngre spelare för att fostra Grand Slam-deltagare. Ett år efter öppnandet startade man sin akademidel och tog fullt betalt, något man justerat till idag.

– Jag vet inte om jag ångrar det, men vi hade inte behövt gå ut så hårt utan man hade kunnat smyga igång akademidelen. Jag tror det sitter kvar än idag att det kostar mycket att spela här ute men det behöver det absolut inte göra.

RQT har idag två spelare som spelar fullt ut i deras akademiprogram samt 35 spelare som är aktiva i pre academy-delen. I samtalet reflekterar Julius kring rekryterandet av spelare till programmet.

– Jag vill nog säga att det varit svårare än jag trott att få hit spelare. RQT ligger en bra bit ut och jag tror att gamla synder ligger kvar – många har en bild av att ska du vara i en verksamhet där Julius Demburg är verksamhetsansvarig är det nästan omänskliga krav. Men pratar du med föräldrar till spelare som spelar här tror jag inte de känner igen sig i den bilden.

Idag tycker Julius att alla involverade i RQT kan stå för att man gör något unikt. Man ger en stor mängd kvalitativ träning till spelare redan från tidiga åldrar, erfarna tränare står med unga juniorer och man lägger resurser på att bygga det fysiska programmet. Terminen som precis har varit tycker Julius har varit ett speciellt halvår.

– Jag har aldrig tidigare känt en sådan vibe i hallen som det är just nu.

Se hela intervjun i sin helhet här!