Blir din familj nästa att stödja RQT Summer Camp?

Blir din familj nästa att stödja RQT Summer Camp?

RQT Summer Camp har rivstartat under veckan som gått och riktar sig till ungdomar som vanligtvis är kvar i kommunen under sommaren. Läs nedan vad projektledare Julius Demburg har att säga om första veckan av lägret och hur du som privatperson kan vara med stödja arbetet.

Hur har första veckan varit på lägret Julius?

Det har gått över förväntan. Barnen har verkligen kul och det förekommer massor med spontanspel. Hur mycket vi än planerat kring lägret så är det till slut barnen ihop med ledarna som bestämmer om lägret ska bli en fin pappersprodukt, eller det som vi tänkt ett fantastiskt sommarminne där barn och ungdomar genom att få testa olika idrotter i roliga former sedan stimuleras att spela mer. Det ihop med att faktiskt välja att gå upp tidigt på morgonen, trots att det är sommarlov och att komma och ge järnet hos oss under heldagar. Det kan tyckas enkelt och självklart att man gör det när man kommer till ett läger utan kostnad. Men för mig är det inte självklart. Här har både barn och ledare gjort sitt bästa för att lägret verkligen ska bli ett sommarminne som lever vidare länge och även får en fortsättning.

Vad ställer ni för krav på barnen och ledarna?

Vi har tydliga kriterier som ska följas och som vi tror på: Passa tider, mobilförbud, genomtänkta måltider och lite sockerintag. Våra  aktiviteter kräver insatser fysiskt och fokus under samlingar. Från ledarna krävs det att varje dag komma in med bra energi och skapa den positiva miljö som gör att barnen ska vilja jobba på fysiskt under dagarna mellan måltiderna.

Vad säger barnen och ungdomarna så här långt?

Alla är faktiskt supernöjda. Vi har flertalet positiva citat från eleverna och deras föräldrar.

Här följer några exempel på citat:

"Att övernatta såhär har jag aldrig fått göra. Roligaste jag gjort”.

”Allt är superkul på lägret, men roligast är tennis med mina kompisar”.

” Jag är sjukt trött, men vill spela mer padel ändå”.

” Vi ska dygna inatt men kommer inte orka, helt slut efter badet idag”.

”Har bara anmält mig en vecka, kan man få vara med hela lägret.. snälla?”.

”Jag har frågat hemma jag får nu vara med på övernattningsaktiviteterna, finns det plats?”.

” Hen har haft tufft att klara så här långa dagar i skolan, här är det fem dagar utan något som helst problem fantastiskt”.

Vad har ni haft för utmaningar?

Självklart är det ett få som inte orkat sista dagarna, speciellt efter övernattningen där några hade svårt slappna av och sova, men i det stora hela en helt fantastiskt vecka där jag måste höja personalen till skyarna. De samlas en timme tidigare varje morgon och går igenom varje elev. De är kvar efteråt och analyserar dagen och är tillgängliga för samtal från 40 föräldrar som har diverse frågor.

Varifrån kommer personalen?

Både från oss och Libra. Jag är otroligt imponerad av Albin Lyckåsen och Pavle Orescovic som är huvudansvariga för Stora Wäsby Padelklubb och Stora Wäsby Tennisklubb, samt  personalen från LIBRA. Tillsammans gör de det här otroliga lägret möjligt.

Vad händer nästa vecka på lägret?

Nästa vecka har vi en föreläsning med Charbel Gabo Charbel är en prisbelönt föreläsare som tagit kontakt med oss och vill bidra med viktiga värden kring bitar som vi och jag personligen tror är oerhört viktiga i dagens samhälle. Han har redan varit på plats och inspirerat personalen under vår kickoff inför lägret.

Vad är din uppgift just nu med lägret?

Personligen är min uppgift att fortsätta lägga ner min själ för att skapa finansiella medel för dels lägret, men framförallt för att skapa medel för att kunna fortsätta ge samtliga barn som av olika anledningar i nuläget kanske inte har ekonomiska möjligheter eller föräldrar som kan skjutsa dem till olika idrottsliga aktiviteter efter skolan efter genomfört lägret. Att genomföra ett läger under en sommar och skapa resurser för det är förvisso en utmaning som jag dock tror att de flesta föreningar och företag skulle klara att genomföra.

Hur täcker ni kostnaden för ett sådant här omfattande läger?

Budgeten är nästan i hamn tack vare våra samarbetspartners, men det saknas några 100.000 kr. Fast vi märker hur fler och fler företag lokalt känner ett engagemang och vill vara med och bidra till förutsättningar för ett bättre samhälle. Nu fortsätter vi jobba stenhårt för att få ihop vår budget för att kunna erbjuda stipendier till att vara med i den idrott respektive elev vill från hösten, uppföljande aktiviteter inom de idrotter vi genomför, uppföljande aktiviteter hos oss m.m. Det får inte bara bli ett fantastiskt sommarminne som bleknar bort.

Ser du hur detta även skulle kunna tillämpas i andra kommuner?

Självklart. Målet att vi ska bli ett landmärke där andra kommuner och föreningar går ihop och skapar liknande läger. Tänk att om några år få se 10-15 sådana här läger som kanske kan träffas någonstans i Sverige och genomföra någon aktivitet ihop under en helg. 400-500 barn och ungdomar som får chansen att utöva idrott som i min värld är en av de mest brobyggande miljöer som finns där alla gränser liksom suddas ut. Det spelar liksom ingen roll var man kommer ifrån och vilka socioekonomiska förutsättningar man har.

Avslutningsvis. Något slutord?

Första veckan är som sagt en succé och vi ska jobba stenhårt för att nästkommande veckor blir ännu bättre. Avslutningen blir att vi åker till Båstad och följer Nordea Open på plats, där vi om vi har tur kanske får se en av världens största idrottsmän någonsin i form av Rafael Nadal!

VILL DU OCKSÅ STÖDJA RQT SUMMER CAMP?

Så här gör du för att ditt företag ska bli samarbetspartners till RQT Summer Camp

Läs presentation för partners här och kontakta julius@rqtstorawasby.se

eller 070 191 9528.

Så här gör du som privatperson för att stödja RQT Summer Camp

Swisha valfri summa till 123 308 9489.

För att hamna på listan måste du Swisha minst 1000 kr (läs nedan för mer information om hur du enkelt swishar).

Följande familjer stöttar redan RQT Summer Camp:

HAGNÖ

LUNDBERG

MATTSSON

BERGLUND

DEMBURG

SANDBERG

FORSBERG

MOHAMED

SJÖBERG

WALLIN

EKLUND

DANIELSSON

HASSAN

MÅRTENSSON

Vänligen notera

  • Du måste swisha från din telefon så vi ser vem som lägger bidraget.
  • Vill du vara med officiellt och synas på sociala medier och skärmar i hallen skriv i meddelande: Summer Camp OF
  • Vill du ej vara med och synas skriv: Summer Camp IF

Alla bidrag är naturligtvis välkomna, men vi ser gärna en minimisumma på 1000 kr,  “Tusenlappen”, som vi kallar den här typen av stöttning (självklart är större bidrag också välkomna).

Vill du som partner eller privatperson få uppdateringar om lägret och uppföljande aktiviteter, skicka ett email till julius@rqtstorawasby.se Skriv i ämnesraden: Jag är med och stöttar barn och ungdomar under RQT Summer Camp 2024. Skriv gärna i mailet varför du är med och om vi får använda ditt citat anonymt i officiella sammanhang.

Tack för att du engagerar dig för barn och ungdomar i Upplands Väsby som vanligtvis inte kommer iväg på semester eller aktiviteter under skolloven!

Julius Demburg & Teamet RQT Summer Camp


Läs mer om RQT Summer Camp här >>