Anmäl dig till RQT Academy Program: Sommartermin

RQT Academy Program – Day Camps 2022
RQT Day Camps - Bakgrund

Med stark tro på att det fanns ett omedelbart behov av att utmana befintligt arbetssätt inom svensk tennis samt ett behov av att bidra till bättre välmående bland barn & ungdomar, startades under 2018 ett projektet med att bygga nästa generations racketanläggning, RQT.

Vi tror oerhört mycket på att träna och tävla mycket under sommarmånaderna när barnen är lediga från skolan. Därav har vi olika typer av upplägg under sommaren som ej är bindande och ska kunna kombineras med semester, tävlingar m.m.

Att under ledning av kompetenta tränare få tävla och träna samt leva tennis under dagar och veckor tror vi är enormt utvecklande gällande många bitar hos barnen. Inte minst känslan av att klara sig själv under dagen eller i bästa fall även ihop med övernattning i ung ålder skapar viktiga egenskaper för att bygga en stark självkänsla.

Vi alla vet hur viktigt den är för att våga i pressade situationer för att lyckas inom tennisen och mycket annat i livet. Därav tror vi mycket på Day Camps. Eftersom barnen utvecklas olika i form av mognad och mod att vara ifrån mamma och pappa finns alla olika varianter att medverka på enligt nedan.

En Day camp består av följande upplägg:
- Samling ca 07.00-08.00 eller när det passar att ansluta. Kan även vara tidigare om vi har tidiga matcher att förbereda oss för.


- Frukost: Ingår i priset den äter vi på plats i RQT huset i de fall vi har övernattning. Även vid övernattning går det bra att istället bo ihop med föräldrar och ansluta på morgonen eller när det passar.

- Träning & matcher. Vid matcher kollar vi tillsammans på den som spelar. För den som spelat match ingår förberedelse inför match och även matchanalys efteråt ihop med någon av tränare på plats.


- Efter match sker någon form av träning för de som inte spelat match på förmiddag eller har match på eftermiddagen eller inte spelar match alls den dagen.

- Lunch när det passar oftast på restaurang som eleven står för själv. Vi kan ibland välja att äta i RQT huset då ingår lunchen i priset.

- Träning för de som inte spelar match på eftermiddagen alt matcher som vi då tittar på tillsammans.


- Efter match träning alternativ fysisk aktivitet.

- Middag där har vi en önskan om att äta ihop i RQT Huset alt äter vi ute på någon enklare restaurang. Middag betalas antingen på plats eller faktureras i efterhand. Föräldrar får gärna medverka och vara med och hjälpa till med mat och markservice. Vi vill skapa teamkänsla även där.

- Beroende på hur nästa dag ser ut, sker eventuellt kvälls aktivitet utefter vad vädret tillåter alt vad upplägget är dagen efter. Föräldrar får gärna medverka.

- Prioritering är alltid att förbereda våra spelare för matcher och det styr dagarna till största del och givetvis även när vi lägger oss på kvällarna vilket oftast sker tidigt då vi gärna går upp tidigt på morgonen för träning.


- Ambitionen är att träna förmiddag och eftermiddag oavsett om matcher spelas under dagen. Det kan bli två tennispass eller 1 tennis och 1 fysiskt pass.

Man ska se Day Camps som heldagar med eller utan övernattning där man är med och hänger med oss tränare och även själva på anläggningen med de som är med från SWTK och RQT Academy Program.

Vi tränar, kollar matcher, snackar tennis och skapar relationer med andra spelare. Ni föräldrar är också varmt välkomna att hänga med oss och vara med. Det är helt valfritt. Det vi vill skapa är teamkänsla och bästa tänkbara miljö för utveckling av spelarna under tävlingen. Vi har begränsat antal spelare för att skapa miljö för utveckling. Vi måste ha tid för varje spelare och kunna genomföra bra kvalitativa dagar. Därav begränsat antal platser. Vid behov tar vi in fler ledare.

Under sommar 2022 under Corem Open i Båstad, YSB Open, Skummeslövsspelen är undertecknad på plats med en hjälptränare. Daniel Berta är också med som tränare men pendlar från Helsingborg till Båstad. Daniel är med under vecka 24-25.

Titta på vad som passar just er familj och återkom vid intresse med anmälan till någon av de Day Camps vi har under sommaren 2022.

Priser Day Camps 2022:

Övernattning boende i huset eller heldag boende själv: 1750:- per dag.
Halvdag förmiddag tom 14.00 alt eftermiddag från 14.00: 900:- per dag.

Spelare som representerar Stora Wäsby Tennisklubb har 500 kr i prisreducering.

Vid frågor hör av dig till julius@rqtstorawasby.se

Julius Demburg Telefon: 070 191 95 28